La setmana passada vam llegir la notícia “Rus aprueba el puente del río Vernissa tres días después de prometérselo a la alcaldesa del Real”, després d’escoltar la crítica de l’alcaldessa del Real en un esmorzar, donant a entendre que eixa crítica ha sigut la que ha accelerat el procés.

Volem recordar que la Diputació ja va anunciar l’any 2012 “la reconstrucció del pont finançant totalment i amb fons propis les obres necessàries”, i a partir d’ahí ja no vàrem saber res més fins que l’11 d’abril de 2014, el diputat provincial per Compromís, Emili Altur, acompanyat pels regidors de la formació de Beniarjó i la representant al Real de Gandia, visitara el pont per comprovar la situació en que es trobava i denunciar públicament la deixadesa per part de la Diputació en este tema.

Fou a partir d’este moment en què començaren a desenvolupar-se les actuacions, el 24 d’abril s’anuncia en premsa que ja tenen un projecte valorat en uns 450.000 €, a primers d’octubre s’aprova al plenari de l’ajuntament de Beniarjó, la conformitat amb el projecte de reparació del pont i comprometre’s una vegada executades les obres a la seua recepció per a la seua explotació i conservació, donat que formen part de la xarxa de camins de titularitat municipal i finalment, al plenari del 29 de gener d’enguany, nou dies abans de l’esmentat esmorzar, s’aprova per urgència un conveni dels ajuntaments afectats amb la Diputació per a l’execució del projecte de reparació del pont, en termes similars a allò aprovat en octubre.

L’alcaldessa del Real, sabent tot el procés realitzat i havent passat tan sols una setmana de rebre el conveni, aprofità el moment per reclamar una actuació que sabia de sobres que estava ja al seu tram final intentant d’esta manera endur-se el protagonisme d’este llarg procés.