“Al País Valencià, sense Compromís no hi haurà canvi; això ens ho hem de creure nosaltres també. Va canviant la percepció que tenen de nosaltres: com a mínim ens han d’escoltar com a valencians”.

baldo_realw2

El diputat de Compromís al congrés, Joan Baldoví, junt a la portaveu local, Marta Signes, van reunir a la casa de la cultura del Real de Gandia, el passat dijous 26 de setembre, més d’una cinquantena de persones per tal d’establir una conversa directa, a partir dels interessos del veïnat i de la comarca.

Baldoví va començar la seua exposició als veïns i veïnes del Real centrant-se en la participació: “és importantíssim poder fer política, va explicar Baldoví, ser útils a la nostra gent, tant des de l’àmbit local, des dels col·lectius o com a ciutadans, fins a les Corts i el Congrés. Cal capgirar la política i posar els interessos de la ciutadania sobre la taula”.

A més, també va insistir en la importància de la mobilització popular: “El PP va canviar el vot amb la pressió de la PAH. La vaga d’educació i la pressió popular és útil, sense cap mena de dubtes. Com a mínim, hi ha gent que obri els ulls, tot i que la dreta no rectifique a curt termini”.

 

Més d’una hora de preguntes.

baldo_real04w

Al llarg de més d’una hora, el diputat de Compromís va tractar les qüestions que li arribaven del públic i per Twitter: la política educativa a les Illes i al País Valencià; “si hi ha canvi de majoria, caurà la LOMQE”, va assegurar el suecà; la reforma de l’administració local, de la qual va indicar que tenia la impressió que “no arribaria a entrar en vigor, a pesar que volen accelerar-la”. En resposta a una pregunta sobre la iniciativa “Congrés transparent”, el diputat va explicar la iniciativa que permeté fa unes setmanes que la ciutadania votara el posicionament de Compromís sobre la Llei de transparència, mitjançant un portal a Internet: “He rebut alguna crítica; però sentir que tornes per un moment el vot és una gran experiència; és una via interessant que hem de millorar, però d’inici estem satisfets, i preparant-ne una nova”.

També, qüestions com la relació amb la resta de grups parlamentaris i amb els diputats i diputades, com a persones. “Hi ha diputats que voten tapant-se amb el dit el nas. Tot, al servei del seu partit. Després t’ho diuen”. Ara, a més, “va canviant la percepció que tenen de nosaltres: com a mínim ens han d’escoltar com a valencians. Fins i tot es contagien Cantó, Ábalos i Puig”.

Finalment, Baldoví va voler contestar una qüestió sobre les expectatives que ha obert la coalició: “Al País Valencià, sense Compromís no hi haurà canvi; això ens ho hem de creure nosaltres també. D’ara endavant, hem de continuar treballant de valent i explicant el model alternatiu que proposem. Ara, per exemple, estem treballant en una Proposta de Llei per a canviar la llei electoral injusta”.