Compromís pel Real denuncia que el govern local precaritza el servei d’atenció psicopedagògica tant al col·legi públic Beato Carmelo com a l’Escoleta infantil municipal.

Marta Signes: “demanem a l’alcaldessa que reconsidere esta decisió i es torne a la prestació d’uns serveis de qualitat reconeguda. L’alcaldessa ha preferit que la psicòloga no atenga el municipi fins i tot havent d’abonar el cost”.

beatocarmelo

Després de més de 20 anys d’atenció als centres escolars del municipi i de més 6 anys atenent l’alumnat, el professorat i les famílies i col·lectius del Real, el Gabinet Psicopedagògic de la Mancomunitat de Municipis de la Safor ha deixat de fer-ho.

Per iniciativa de l’alcaldessa, Vanessa Martínez, la Conselleria d’Educació s’ha fet càrrec d’eixa atenció, amb una important reducció en el temps d’atenció que la Mancomunitat venia prestant als esmentats centres. Les hores s’han reduït de 13 a 7 hores setmanals al centre Beato Carmelo. A l’escoleta infantil, que tenia una atenció de 3 hores setmanals, passarà probablement a ser de 5 hores cada dos mesos. Tot agreujat pels procediments totalment irregulars d’assignació del servei per part de la Conselleria.

La representant de Compromís al Real, Marta Signes, ha explicat que “fins ara, i per tal d’evitar duplicitats, si un municipi estava atés per un servei no se li assignava cap altre. Però al Real, una vegada ja començat el curs escolar i presentats els plans d’intervenció i actuacions a realitzar per part del Gabinet de la Mancomunitat, se li ha prohibit continuar a la psicòloga que atenia als centres des de fa més de 6 anys. “Sense importar en absolut la continuïtat del treball que sestava fent amb tota la comunitat educativa i el significatiu grau de coneixement de les necessitats educatives del municipi”.

“Així mateix també es deixa d’atendre a l’àmbit municipal associacions com les d’Ames de Casa, Jubilats o Joves, i també l’atenció de públic en general, en uns moments on hi ha moltes persones que, per la greu situació econòmica, necessiten d’orientació psicològica”, ha denunciat Signes.

martasignes
Marta Signes.

Des de Compromís pel Real, pensem que “el Partit Popular del Real, amb la seua alcaldessa al front, ha desmantellat un servei públic de qualitat, que donava resposta a importants necessitats d’assessorament i intervenció tant als xiquets i xiquetes del Real com a les seues famílies i a la dinamització d’altres col·lectius del municipi”.

“És dona també la circumstància que l’Ajuntament del Real ha de pagar el Gabinet Psicopedagògic de la Mancomunitat de la Safor fins al final de l’any 2013, conforme diu el reglament de funcionament dels serveis de la Mancomunitat, i que pot estar al voltant de 7.000 euros, però ha preferit que la psicòloga no atenga el municipi del Real durant eixe temps fins i tot abonant l’import. A més també haurà de fer front a una indemnització per rescindir el servei”.

Compromís pel Real “demanem a l’alcaldessa que reconsidere esta decisió i es torne a la prestació d’uns serveis de qualitat reconeguda i que fins ara han preservat tots els equips de govern que han passat per l’ajuntament del Real”.