Marta Signes: “hi ha diners per a fer-lo, hi ha hagut anuncis i temps de sobra per executar les obres”.

pontvernissa01b

Els regidors de Compromís per Beniarjó, Marc Estruch i Joan Josep Morant, i la representant de Compromís al Real, Marta Signes, han visitat el pont derribat, acompanyats pel diputat provincial de Compromís, Emili Altur.

Divendres de matí el diputat provincial de Compromís, Emili Altur, ha visitat Beniarjó per comprovar in situ la situació del pont sobre el Vernissa, entre els termes de Beniarjó i el Real, desfet des de 2007. Ho ha fet acompanyat pels regidors de la formació a Beniarjó, Marc Estruch i Joan Josep Morant, i la representant del Real, Marta Signes, que han demanat a la Diputació que es faça càrrec de la reconstrucció de manera urgent.

pontvernissa03Estruch ha exigit la reconstrucció, de forma immediata, del pont que fou arrastrat per una avinguda d’aigua la tardor del 2007, fa quasi 7 anys. Des d’aleshores que no s’ha aconseguit solucionar un problema que perjudica principalment als agricultors del poble que tenen les seues terres a l’altra part del pont trencat”. Estruch, a més, va recordar que li va ser atorgada una ajuda a l’Ajuntament de Beniarjó, de més de 500.000 €, que va deixar que estos fons foren retirats en no executar l’obra. “A dia de hui, encara tenim el pont igual, obligant els llauradors a fer una gran volta per poder accedir a les seues terres i sense més informació; tot i tindre com a diputat de Medi Ambient l’Alcalde de Beniarjó, un dels municipis afectats”.

pontvernissa02

Per la seua banda, Signes ha recordat que “hi ha diners per a fer-lo, hi ha hagut anuncis i temps de sobra per executar les obres… Creiem que el que ha faltat és enteniment entre administracions i voluntat política per resoldre el problema”. I és que el vicepresident primer de la corporació provincial i diputat de Cooperació Municipal, Juan José Medina, va anunciar el 2012, junt a l’alcaldessa del Real de Gandia, Vanessa Martínez, que la Diputació col·laboraria amb l’ajuntament del municipi de la Safor en la reconstrucció del pont finançant totalment i amb fons propis les obres necessàries per a restablir la comunicació de Real de Gandia amb Beniarjó com més prompte millor. “I d’això ja fa dos anys”.

En la visita han estat acompanyats també per la secretària comarcal, Pepa Izquierdo, i altres regidors i alcaldes de Compromís a la comarca.

Imatges: C. Fuster